Gespecialiseerd in retail verlichting

Verlichting is van groot belang voor de sfeer en uitstraling van een winkel en is daardoor een belangrijk aspect voor de klantbeleving. Bristol vraagt om een totaal andere verlichting dan bijvoorbeeld Chanel in de P.C. Hooftstraat. In onze showroom kunnen we met proefopstellingen diverse lichtoplossingen laten zien. Voor alle segmenten biedt Utilicht een passend lichtplan. Er is zoveel meer mogelijk met verlichting dan je denkt of dan te vatten is in een catalogus. Veel vragen van klanten zijn niet te beantwoorden met standaardproducten. Wij bieden de optie voor volledig maatwerk om te kunnen voldoen aan de wensen van de klant.

Voor HEMA, Bever en Hunkemöller ging Utilicht al aan de slag om met de verlichting de juiste klantbeleving te creëren. Voor Hunkemöller ontwikkelden we zelfs volledig op maat gemaakte paskamerverlichting. Op basis van onderzoek ging Utilicht aan de slag om de fundamentele elementen voor goede paskamerverlichting te achterhalen. Na een periode van onderzoek, ontwikkeling en testen, kon Utilicht een passend voorstel doen. De klant was erg verrast door onze innovatieve oplossing, namelijk passpiegelverlichting. Het is in het ontwerp innovatief dat het licht recht van voren schijnt en niet van bovenaf. Doorgaans is paskamerlicht te fel, flets en schijnt het van bovenaf. Hierdoor worden dames tijdens het passen geconfronteerd met schaduwen, vooral rondom rondingen en worden mogelijke oneffenheden in de huid extra benadrukt. Zeker bij het passen van lingerie is goede verlichting daarom erg belangrijk.

Dankzij de mogelijkheden voor eigen ontwikkeling en productie is geen vraagstuk te gek voor Utilicht. Want wat er niet is, kan wel ontwikkeld worden.


Soms lijkt iets onmogelijk, totdat het volbracht is.

Neem contact op

Projecten binnen Retail