Verduurzamen

Wanneer levert het echt iets op?

Energiezuinige LED verlichting

Verduurzaming is een actueel onderwerp, al láng voor de huidige energiecrisis. Thuis zetten we de verwarming lager en kiezen we voor energiezuinige LED verlichting. Samen maken we tenslotte het verschil. Vanuit de markt merken wij dat de vraag naar renovatie- en verduurzamingsprojecten ook sterk toeneemt. Eisen vanuit de overheid spelen daarbij een belangrijke rol. In 2025 moeten Nederlandse organisaties en bedrijven volledig zijn overgestapt op LED verlichting. De inschatting is dat op dit moment circa de helft van de zakelijke markt hier nog niet aan voldoet. Verduurzamen is dus hard nodig. Veel bedrijven willen hierin actie ondernemen. Maar levert het vervangen van lichtbronnen en armaturen een duurzaam resultaat op? En voldoen goedkope discount armaturen wel aan de regelgeving en ga je hiermee wel écht verduurzamen?

Partner in duurzame verlichting

Utilicht kijkt graag verder. Wij zijn jouw partner in verduurzaming. De perfecte verlichting op een duurzame manier, dát is het einddoel. Het kan zomaar zijn dat de lichtsterkte onnodig hoog wordt wanneer de bestaande verlichting 1-op-1 vervangen wordt door LED. De steeds betere Lm/W verhouding van led modules in combinatie met de nieuwste led drivers draagt bij aan een hogere efficiency. Het beter beoordelen van de lichtbehoefte en slimmer plaatsten van armaturen leveren al snel een grotere besparing op én creëren de juiste sfeer.

Juiste lichtkwaliteit en lichtkleur

Samen bekijken we de huidige situatie én de gewenste situatie. Vanuit onze expertise ontvang je een onderbouwd lichtadvies. Ook stellen we op basis van jouw wensen een lichtplan op. We meten de lichtsterkte zodat je zeker weet dat de verlichting past bij het gebruik van de ruimtes. De lichtkleur wordt bepaald op basis van de werkzaamheden in de ruimte. In een fabriekshal is tenslotte een ander soort verlichting nodig dan in een restaurant of kantoor. Op basis van de huidige situatie adviseren wij de meest effectieve veranderingen. Worden armaturen vervangen of verplaatst? Uiteindelijk draait de vernieuwing om het welzijn en comfort van de medewerkers of gebruikers. Prettig licht zorgt voor een prettige werksfeer en een hogere productiviteit.

Kwaliteit voorop

Bij Utilicht werken wij uitsluitend met Klasse A kwaliteit componenten en producten. Inferieure kwaliteit componenten kunnen zelfs resulteren in gezondheidsklachten als hoofdpijn en vermoeidheid. Ook gaat de lichtkwaliteit (verkleuring) en het rendement sterk achteruit als niet de juiste kwaliteit componenten worden gebruikt. Bij Utilicht weet je zeker dat je volgende week duurzame verlichting hebt, maar over een aantal jaren nog steeds. Kies voor het complete plaatje én voor de lange termijn.

Wist je dat per 1 januari 2023 voor ieder kantoor- en bedrijfsgebouw vanaf 100 vierkante meter minimaal het energielabel C verplicht is? En dat overstappen op LED verlichting een snelle manier is om daaraan te voldoen?

Energiebesparende verlichting voor bedrijven

Utilicht staat voor:

Hoge lichtkwaliteit

Armaturen en LED componenten van Klasse A kwaliteit voor de lange termijn. Lichtsterkte én lichtkleur stemmen we af op het comfort van de eindgebruiker.

Maatwerk

Is er geen standaardoplossing of uitdaging? In eigen huis ontwikkelen we maatwerk oplossingen. Gegarandeerd de beste verlichtingsoplossing voor jouw vraag dus!

Van A tot Z

We beperken ons niet tot het leveren van armaturen. We begeleiden jouw project vanaf het bespreken van de wensen. En we verlaten jouw pand pas wanneer elk armatuur perfect en naar tevredenheid brandt.

Expertise

Met bijna 40 jaar ervaring weten we wat er speelt in de verlichtingsbranche. We zijn op de hoogte van alle eisen die aan duurzame verlichting worden gesteld én we weten welke producten er te krijgen zijn.

Duurzame verlichting op kantoor, in een winkel, restaurant of in de utiliteit?

In 4 stappen klaar voor de toekomst

We komen langs op locatie om de situatie te bekijken en bespreken samen jouw wensen.

Ontvang een gedegen advies in de vorm van een lichtplan over de mogelijkheden voor energiezuinigere verlichting.

Na akkoord starten we: verlichting wordt besteld of in huis op maat ontwikkeld en geproduceerd.

Montage. Het complete lichtplan wordt geïnstalleerd door een van onze installatie partners of uw eigen (huis)installateur.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw vraag?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. We komen graag langs op jouw locatie voor een complete én concrete verduurzamingsaanpak.

Onze productcatalogus Verduurzamen

In deze productcatalogus vind je een selectie energiezuinige armaturen om een project compleet te verlichten. Laat je inspireren op het gebied van zakelijke duurzame verlichting!

Bijna 40 jaar ervaring

Met bijna 40 jaar ervaring hebben wij voldoende expertise om juiste keuzes te maken en eerlijk advies te kunnen geven.