Over ons

Elke vraag is uniek. Elke oplossing is bijzonder. Door mensen bedacht en uitgevoerd. Mensenwerk is altijd bijzonder. Geen mens is hetzelfde. Authentiek en oprecht. Het mooiste is om vanuit die verschillen, overeenkomsten te ontdekken en samen te gaan voor hetzelfde doel.

Utilicht The Light Club

Vanaf het complete lichtplan tot en met de laatste lamp

Met meer dan 35 jaar ervaring, is Utilicht de grootste onafhankelijke specialist in de Benelux op het gebied van verlichtingsoplossingen en verlichtingsadvies. Wij adviseren over verlichting en ontwikkelen lichtplannen voor de meest uiteenlopende projecten en opdrachtgevers, van particulieren tot hospitality, retail en grote utiliteitsprojecten. Vanuit onze expertise kunnen we u steeds voorzien van de beste oplossing voor uw verlichtingsvraagstuk.

“In 2007 besloten we om zelf armaturen te gaan ontwikkelen en produceren, onze ‘specials’. Daardoor kunnen we verlichting aanbieden die volledig voldoet aan de wensen van onze opdrachtgevers en klanten.”

– Robert Didden, directeur bij Utilicht

Meer dan een lamp

Verlichting is veel meer dan een lampje en een fitting. Het is de juiste oplossing voor elke locatie en wens. En dat is precies waarom Utilicht niet werkt vanuit de productencatalogus, maar vanuit de vraag van de klant. Wordt er gezocht naar de juiste verlichting voor kinderen, demente personen, automonteurs of kantoormedewerkers? De doelgroep is heel bepalend voor de juiste verlichting. Welke sfeer is gewenst? Welk doel heeft de ruimte? Op basis van deze uitgangspunten wordt het licht zo optimaal mogelijk ingedeeld in een gedetailleerd ontwerp. Omdat verschillende branches vragen om verschillende verlichting, werkt Utilicht met gespecialiseerde teams per branche: Retail, Utiliteit en Hospitality.

Utilicht is expert op het gebied van verlichting, maar dat is nog niet alles…

Van verlichting tot meubilair

Utilicht is één van de 19 partners binnen Inspirium Breda en Amsterdam, bedacht en ontwikkeld door Satelliet Meubelen. Inspirium bestaat sinds 2011 en is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in de hospitalitybranche. Met de opening van de vestiging in Amsterdam in november 2019 hebben we er een locatie bij waar je de ‘next level in hospitality’ perfect kunt ervaren.

Het succes van Inspirium komt voort uit de gezamenlijke aanpak en de kracht van al onze expert partners. Samen vormen we een uniek kennis- en inspiratieplatform op het gebied van gastvrijheid en interieur, waarbinnen een belangrijke rol is weggelegd voor onze twee fysieke locaties. De synergie tussen onze partners ervaar je daar al direct bij binnenkomst en wordt versterkt door de aanwezigheid van diverse belevingsgebieden waarbinnen meerdere partners vertegenwoordigd zijn. Kenmerkend voor de samenwerking van de partners is het feit dat we willen delen. Delen in kennis, presentatie en inspiratie. Synergie geeft energie.

“Voor een klant is het niet altijd eenvoudig om de gewenste sfeer of beleving gedetailleerd te benoemen. Dankzij de samenwerking met onze partners in de hospitalitybranche, bieden wij de klant een totaalpakket. Van topkwaliteit horecameubilair, tot sfeervolle verlichting, vloerbedekking en aankleding. Alles om het plaatje voor de klant zo compleet en passend mogelijk te maken. Het gaat om het grote geheel, de complete hospitalitybeleving.”

– Christan Brouwers, Directeur Satelliet Meubelen

Onze Speerpunten

Service

Doorgaan waar anderen stoppen. Van A tot Z… en een beetje extra.
Antwoorden geven op vragen die nog gaan komen. Oplossingen bieden voordat een probleem zich voordoet. Niet omdat het moet, maar omdat ik het belangrijk vind.

Lees meer

Expertise

Weten wat er speelt. Niet meelopen, maar voorop durven lopen. Denken in mogelijkheden. Zoeken naar opties. Durven vragen. Steeds iets anders ontdekken en nieuwe ervaringen opdoen. Om uiteindelijk niets voor jezelf te houden. Want van delen worden we allemaal wijzer.

Lees meer

Maatwerk

Geen vraag te gek. Geen probleem onoplosbaar. Daag me uit en ik ga op zoek. Zoeken naar een oplossing. Om een mogelijkheid te vinden. Om te vinden wat onmogelijk lijkt. Gaan waar niemand ooit ging. Omdat een vraag niet met ‘nee’ beantwoord hoeft te worden.

Lees meer

Kwaliteit

Voor het beste gaan. Niet zomaar genoegen nemen. Een stap verder. Een beetje beter. Telkens weer gaan voor het beste eindresultaat, samen. Leren en verbeteren. Uitdagen en ontdekken. Alleen goed is goed genoeg.

Lees meer

Meerwaarde

Denken zoals de ander denkt. Ik neem jou mee in mijn verhaal. Begrijpend en verklarend. Mijn expertise is niet jouw expertise, maar ik deel het met jou.
Meerwaarde lever ik pas als jij me begrijpt.

Lees meer

Innovatie

Buiten de kaders denken. Anders kijken, anders zien. Het bekende loslaten. Laat zijn wat al gedaan werd. Volg je eigen pad. Pas je eigen kennis toe. Onderzoek, probeer, ontwikkel en ontdek. Durf anders te zijn. Durf te innoveren.
Innovatie is een vorm van lef.

Lees meer