Kwaliteit

Voor het beste gaan. Niet zomaar genoegen nemen. Een stap verder. Een beetje beter. Telkens weer gaan voor het beste eindresultaat, samen. Leren en verbeteren. Uitdagen en ontdekken. Alleen goed is goed genoeg.

Uitvoerige kwaliteitstests
Werkende verlichting is afhankelijk van techniek. “Utilicht biedt 100% kwaliteit en onze producten worden 100% getest. ”Elke lamp brandt minimaal een half uur in het magazijn van Utilicht in Weert, voordat deze richting de klant of installateur gaat. Hier wordt bijvoorbeeld de temperatuur getest. Ook de verschillende armaturen en in huis ontwikkelde en geproduceerde oplossingen kennen verschillende technische uitdagingen. Daarom worden alle aansluitingen getest en alle kabels onderzocht op kabelbreuken.“We testen de lampen op diverse standen en alle aansluitingen tot in het kleinste detail om 100% zeker te weten dat de producten in uitstekende staat naar de opdrachtgever gaan om geïnstalleerd te worden.”

A-merken en Europese leveranciers
Om de beste kwaliteit te kunnen bieden, werkt Utilicht samen met A-merken zoals Osram en Philips. Het contact is heel nauw en direct, waardoor Utilicht altijd op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, maar ook in het geval van problemen direct bij de bron zit. “Het kan weleens voorkomen dat een hele serie kampt met een technisch mankement. Omdat wij zo secuur testen, valt een dergelijk mankement gauw op en nemen wij direct contact op met de betreffende leverancier. Vanwege het nauwe contact worden problemen heel snel opgelost, zodat de klant zo min mogelijk hinder ondervindt.”

Naast de A-merken voor de lampen, kiest Utilicht bij voorkeur voor leveranciers uit Europa en waar mogelijk uit Nederland. “Wat is er mooier, dan dat er op een lamp of armatuur staat: ‘Made in The Netherlands’?” Omdat diverse oplossingen bij Utilicht in Weert worden ontwikkeld of geproduceerd, zou er zelfs ‘Made in Limburg’ of ‘Made in Weert’ op diverse producten van Utilicht kunnen staan.

Lees meer:
Innovatie Meerwaarde Maatwerk Expertise Service