Maatwerk

Geen vraag te gek. Geen probleem onoplosbaar. Daag me uit en ik ga op zoek. Zoeken naar een oplossing. Om een mogelijkheid te vinden. Om te vinden wat onmogelijk lijkt. Gaan waar niemand ooit ging. Omdat een vraag niet met ‘nee’ beantwoord hoeft te worden.

Geen verlichtingsvraagstuk is onmogelijk
Niet alleen bedrijven hebben verlichtingsvraagstukken, ook particulieren staan soms voor bijzondere uitdagingen. “Een particulier benaderde ons met de vraag voor verlichting in de hal van zijn nieuw te bouwen woonhuis. Dat klinkt niet ingewikkeld. Totdat bleek dat de entree, waar de verlichting moest komen, een 6 meter hoge glazen vide was. In overleg met de architect en aannemer, namens de klant, ontwikkelden we een reusachtige rvs-draagconstructie van 4 meter met daaraan 6 rijstbollen. Vanwege de enorme grootte, ontwikkelden we een plug & play concept dat ter plekke in elkaar gezet moest worden. Het was een kwestie van passen en meten voor met name de stabiliteit. Het eindresultaat was echter spectaculair.”

Bij bijzondere bedrijfsvraagstukken over verlichting, legt Utilicht een op maat gemaakt lichtplan over een bestaande of gewenste situatie. Daarmee wordt bekeken of dit lichtplan voldoet aan de wensen van de klant. Ook waren we betrokken bij de maatwerkoplossingen voor Bever: “We ontwikkelden voor Bever een modulair systeem met carré modules van maar liefst 3 meter. De modules bevatten zowel algemene verlichting, als tot op de centimeter te richten strijklicht. Dankzij dit systeem heeft Bever de mogelijkheid om elke winkel en hun producten naar wens uit te lichten.”

Van vraag tot maatwerkoplossing
Vanuit een vraag, wordt een ontwerp gemaakt. Dit ontwerp leidt tot een proefmodel en proefopstelling in de showroom van Utilicht of op locatie bij de klant. Pas nadat de klant volledig tevreden is over de maatwerkoplossing wordt de productie gestart. In het geval van Bever betekent dit inmiddels dat maar liefst 12 winkels zijn ingericht met de maatwerkarmaturen. “Bij elke winkel van Bever hangt tussen de 150 en 180 meter verlichting die wij speciaal voor hen hebben geproduceerd.” Als er geen passende oplossing voorhanden is voor de vraag van een klant, biedt Utilicht de mogelijkheid om zelf een ontwerp te ontwikkelen en produceren. Dit biedt zoveel meer mogelijkheden dan de standaardproducten. Wanneer Utilicht een vraag met ‘nee’ beantwoordt, wordt de zoektocht naar een ‘ja’ gestart.

Lees meer:
Innovatie Meerwaarde Kwaliteit Expertise Service