Over dit project

Mandemakers Keukens,
Woonmall Villa ArenA Amsterdam

Een ervaring rijker
In de grootste woonboulevard van Amsterdam vind je dit Mandemakers filiaal. Een paradepaardje waar bezoekers de nieuwste keukens en apparatuur kunnen bewonderen. In vergelijking met de showroom in Kaatsheuvel, is dit filiaal twee keer zo groot. Zo vind je er diverse concepthoeken, waar de collectie kokendwaterkranen, frontjes, kookplaten en werkbladen worden gepresenteerd. Voor een prettige winkelervaring en om klanten te helpen tot de juiste keuze te komen, is de lichtsterkte en kleurechtheid van belang in het uitlichten van de producten.

Kritische vragen bij een lichtplan
In dit filiaal vind je ook luxere merken, zoals Siematic en Barletti. Siematic heeft zelfs een eigen ontwerper voor het behouden van het merkconcept. Wij worden wel altijd ingeschakeld voor de kritische check op het lichtplan. Is er genoeg verlichting? Zijn de armaturen niet te kort op elkaar geplaatst? Maar ook niet te dicht bij de wand? De vragen die we een ander stellen, stellen we ook aan onszelf.

Bekijk alle foto's

Elementen van een lichtplan
Bij het ontwerpen van een lichtplan houden we rekening met tal van zaken: de lichttemperatuur, de lichtkleur, de lichtinval van buiten, de interieurstijl, de kleuren in het interieur, het design van armaturen, de hoeveelheid armaturen, en de plaatsing van armaturen. Je kunt spelen met de ruimte door pendelarmaturen in diverse hoogtes te plaatsen, plafondspots in duo’s op te monteren of een ritme te creëren. In deze showroom gaan we voor strakke lijnen en het centreren van spots, zodat deze mooi in het midden van een keukenkastje vallen. Details die het verschil maken.

Foto’s: Angelique Huydts