Over dit project

Mandemakers,
Kaatsheuvel

Waar het allemaal begon
Dit Mandemakers filiaal is een belangrijke plek voor de keukenleverancier. Voor de hoofdingang vind je namelijk een klein huisje. In dit huisje is de oprichter van Mandemakers geboren en even later is hier de allereerste showroom naast gebouwd. Onze samenwerking met Mandemakers gaat ook al even terug. Al meer dan 20 jaar mogen wij de verlichting verzorgen voor diverse locaties in Nederland.

Datagedreven verlichting
Dit filiaal is voor ons extra bijzonder, want hier is onze eerste Summa-installatie geplaatst. Een systeem dat ideaal is voor de retail, omdat het verlichting aanstuurt met data. Zo kan de verlichting zelf inspelen op bezoekers, collecties en de omgeving. Is het buiten donker en grauw, dan communiceert het systeem met het weerbericht en past deze automatisch de lichtkleur aan.

Bekijk alle foto's

En niet overdreven: er zijn 600.000 verschillende lichtkleuren. Van 1800 Kelvin tot 6000 Kelvin. Zo is alle verlichting aangepast op de kleuren en materialen van de keuken, waardoor deze op z’n mooist is.

Een vaste opstelling
Het filiaal bestaat uit diverse kleine showrooms en keukens in verschillende woonstijlen. Eens per jaar is er een collectie wissel en worden keukens vervangen voor nieuwe modellen. De basis van het lichtplan zijn plafondrails en -spots in een vaste opstelling, in zwarte of witte armaturen, die bij elke keuken passen. Oftewel een duurzaam lichtplan gemaakt. Een technisch snufje: sensoren sturen de verlichting aan zodra een klant langsloopt. Zo staat een nieuwe keuken in de spotlights.

Wil je ook zien hoe het lichtplan voor het grootste Mandemakers filiaal is geworden? Dat kan hier.

Foto’s: Angelique Huydts