Over dit project

Autobedrijf Van den Udenhout,
Den Bosch

Verlichting in de hoofdrol
Autobedrijf Van den Udenhout in Den Bosch is niet zomaar een autobedrijf. De verlichting speelt hier namelijk de hoofdrol. Het is functioneel, sfeervol en er zit een bijzonder detail in verstopt. Je vindt er overigens geen uitgesproken armaturen, maar LED-spots die zijn verzonken in het plafond of de wanden. Dit creëert een rustig en luxe geheel. Het lichtplan lag er al, wij zijn ingeschakeld voor de technische uitvoering en advies in de juiste verlichting.

Daglicht en de juiste lichttemperatuur
In de showroom komt veel daglicht binnen dankzij hoge ramen en lichtkoepels. Ook is het interieur grotendeels wit. Het draait immers om het design en de lak van de auto. Uiteraard is de juiste lichttemperatuur bepaald, samen met een hoge kleurweergave in het spectrum en het aantal graden in de reflectoren. Dit is van belang om de auto’s goed én stijlvol te verlichten.

Bekijk alle foto's

De hoge ramen zijn gunstig vanbinnen, maar ook vanbuiten. Want op donkere dagen of ‘s avonds heeft de verlichting effect op de omgeving. Het pand valt op in het voorbijrijden, klanten zien dat de dealer nog geopend is en kunnen een glimp opvangen van de nieuwste modellen.

Spelen met sfeer
De showroom kent twee delen. Volkswagen is stoer en speels. Een zwart plafond en de speciale afleverhoek zijn dan ook echt iets voor dit merk. Het afleveren van auto’s aan klanten kan op een verrassende manier: de kleuren van het plafondpaneel met LED kunnen worden aangepast. Blauw, roze, oranje of een goede spot. Alles kan, voor een wauw-effect. Een nieuwe auto koop je namelijk niet elke dag.

Audi is exclusiever en de sfeer en verlichting is rustiger gehouden. De plafondspots zijn daarom ontworpen als dromerige sterrenhemel. En heb je het detail al gespot? Als je goed kijkt zie je ergens een autoweg verstopt.

Foto’s: Angelique Huydts