Over dit project

AutoVentura,
Goes

Innovatieve verlichting voor gloednieuwe showroom.
Een nieuwe locatie vraagt om een nieuw lichtplan. Al jarenlang is AutoVentura een begrip in Zeeland voor de Land Rover, Range Rover en Jaguar liefhebber. In 2020 werd een compleet nieuwe locatie gebouwd om het bedrijf klaar te maken voor de toekomst. Directeur Rob Zwartepoorte: “We hebben een hoogwaardig en kwalitatief gebouw laten ontwikkelen en bouwen. De verlichting is voor de totale beleving van groot belang. Omdat ik zelf geen specialist op het gebied van verlichting ben, ben ik op zoek gegaan naar de juiste partij voor de inrichting van de verlichting. Bij Utilicht heb ik die expertise gevonden.”

Een belangrijke wens voor de verlichting was dat niet alleen de auto’s perfect moeten worden uitgelicht waarbij perfecte kleurweergave heel belangrijk is. De verlichting moet ook qua sfeer aangepast kunnen worden. Rob: “We willen ons mooie nieuwe bedrijfspand niet uitsluitend inzetten als autoshowroom, maar ook flexibel aanbieden als eventlocatie.” Daarmee worden er andere wensen en eisen gesteld aan de mogelijkheden van het licht. Een innovatieve lichttechniek biedt de uitkomst. Rob: “Op basis van onze wensen, stelde Utilicht Summa Systems voor. Ik had hier nog nooit van gehoord, maar de toelichting en mogelijkheden spraken me zeer aan. Dit is dan ook het systeem waarvoor we gekozen hebben.”

Bekijk alle foto's

Summa Systems is een ingenieus lichtsysteem waarbij elk armatuur afzonderlijk kan worden ingesteld, zowel de lichtsterkte als de lichtkleur. Via een eenvoudig te bedienen applicatie kunnen geautomatiseerde programma’s worden ingesteld, maar elk armatuur kan ook handmatig op elk moment naar wens worden aangepast. Met meer dan 600.000 mogelijke wittinten is er altijd een perfecte kleur te vinden voor iedere toepassing. Dankzij de ledverlichting is het systeem ook nog eens heel erg energiezuinig. Rob voegt daar aan toe: “Dankzij slimme heatshield-sensoren bij elke spot wordt er een hittebeeld van de showroom en kantoren gecreëerd en bepaalt het systeem of er iemand aanwezig is. Op onze kantoren schakelt het licht daarom over naar de spaarstand wanneer er niemand in het kantoor aanwezig is.”

Tijdens de installatie van de verlichting is Rob steeds op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen: “De persoonlijke benadering van Utilicht heeft me enorm aangesproken. Ik ben voortdurend geïnformeerd over de status en voortgang. Omdat het systeem nog zo nieuw was, was er een gedeelte van de levering iets later. Dit is echter meer dan gecompenseerd doordat ik op alle fronten extra ontzorgd ben. Voor mij was Utilicht de meest geschikte partij voor deze klus. Maar ik kan zeker stellen dat er een lange termijn relatie is ontstaan. De specialistische aanpak, de meegaandheid en de solide werkwijze vragen om een vervolg.”

– Rob Zwartepoorte – Directeur AutoVentura Goes

Foto’s: Angelique Huydts