Van den Bosch Transporten,
Erp

Een nieuwe werkomgeving op exact dezelfde locatie

Het bestaande kantoorpand van Van den Bosch Transporten is vanaf de begane grond tot en met de tweede verdieping helemaal gestript en met een interieurarchitect volledig opnieuw ingericht. De resultaten uit een medewerkers onderzoek waren hier mede de aanleiding voor. Er is gekozen voor een ander type werkplek. Alexandra Pijls was betrokken vanuit Van den Bosch Transporten: “Wij zien nu dat de keuze voor zit-sta bureaus een goede was. Dit was echter een uitdaging voor het lichtplan omdat je natuurlijk te maken hebt met verschillende hoogtes van hetzelfde bureau. De werkplek mag uiteraard niet te donker zijn, maar medewerkers mogen ook niet verblind worden door het licht als ze wisselen tussen zitten en staan.” In een vroeg stadium van de renovatie is Utilicht betrokken bij dit project. Dat biedt de meeste en beste kansen om het lichtplan daadwerkelijk te integreren in het complete ontwerp.

In het nieuwe ontwerp was ook ruimte voor eyecatchers, de zogenaamde specialties van Utilicht: “In het trappenhuis en in de vergaderruimtes hangen bijzondere lampen die op een subtiele manier de aandacht trekken. Ze passen binnen de ruimte maar weten toch de aandacht van onze gasten te trekken. De reacties zijn zeer positief.” In de diverse ruimtes is goed gekeken naar de wensen en behoeftes rondom de verlichting.  “Utilicht luistert echt naar de klant en denkt mee in alle fases van het project. Zij zijn de specialist op het gebied van licht, en dat is bij Utilicht ook écht te merken.” De veelzijdigheid aan licht van o.a. spots, lichtbalken, loopverlichting en ware eyecatchers hebben positieve en verraste reacties opgeleverd onder de medewerkers én gasten van Van den Bosch Transporten.

Alexandra Pijls – Van den Bosch Transporten uit Erp