Over dit project

Omnia Faculty Novum en Spectrum Universiteit Wageningen,
Wageningen

Sfeer die past bij de eindgebruiker
In het hart van de Wageningen Campus vind je Omnia. Het pand waar de samenleving en wetenschap samenkomen in academische ceremonies en congressen. In het inpandige restaurant zijn gasten welkom voor het klassieke kopje koffie, maar ook voor écht nieuwe gerechten. Novum betekent namelijk: een nieuw feit. Op de kaart staan producten van proefboerderijen en start-ups die op de campus worden ontwikkeld. Grenzend aan het restaurant vind je een bijzondere ontvangstruimte, met de naam Spectrum. Een plek voor delegaties en besturen om te vergaderen.

Aan ons de opdracht om aan te sluiten bij het doel en het gebruik van deze ruimtes. In samenwerking met architectenbureau E.S.T.I.D.A. hebben wij een lichte, organische maar ook toekomstgerichte sfeer gecreëerd.

Designverlichting op maat
We zagen direct dat deze ruimte zich echt leent voor grote ringen aan het plafond. Het mooie aan deze armaturen vinden wij dat ze zowel opvallend als subtiel zijn.

Bekijk alle foto's

Door herhaling van de armatuur, maar wel in acht verschillende maten en gemonteerd in verschillende hoogtes, creëer je een speels en toch rustig effect. De afwerking van de strakke LED strip in de zwarte, smalle armatuur geeft de moderne touch. Ze zijn allemaal op maat gemaakt. Zelfs een armatuur met een diameter van 7 meter(!). En wauw, wat een eyecatcher.

Verzonken plafondrails
De houten elementen en akoestische panelen geven de ruimte warmte en rust. De houten hanglampen van Secto Design in dezelfde lattenstructuur horen hier dan ook helemaal thuis.

Wat technische details, voor de liefhebber: de zwarte plafondspots zijn zo ontwikkeld dat de rails verzonken zijn tussen het lattenplafond. Daarvoor hebben we speciale beugels ontwikkeld, die aansluiten bij het plafond van Hunter Douglas. Doordat de rail verzonken zit, komt de spot er precies tussendoor en is het echt een stijlvol geheel.

Wil je meer weten over Omnia en het ontwerp?

Bekijk dan deze video

Foto’s: Lisanne Redegeld