Over dit project

Kampeerdorp De Zandstuve,
Rheeze

Thuis op vakantie
In het Overijsselse Rheeze vind je 5-sterren Kampeerdorp de Zandstuve. Een heerlijke plek voor een vakantie in eigen land. Of je van écht kamperen houdt of gaat voor glamping, je bent welkom in het knusse en kindvriendelijke kampeerdorp. Campinggasten die een avondje in de watten gelegd willen worden, kunnen aanschuiven voor heerlijke gerechten in brasserie en loungebar De Stoov. Samen met Eve Interieur zijn we gekomen tot een sfeervol lichtplan met een goede balans tussen basisverlichting en decoratieve verlichting.

Verlichting
Zwarte rails met spots vormen een bijna onopvallende basisverlichting. De pendelarmaturen daarentegen vallen lekker op, want er hangt een flinke hoeveelheid. Ook zijn we gegaan voor een aantal verschillende designs en maatwerk. Zo vind je er organische armaturen van onder andere Art Delight in warm bruin glas, ook wel bekend als amber glas. Maar ook strakke armaturen van staaldraad en led-ringen boven de receptie.

Bekijk alle foto's

Composities in een lichtplan
Hoe wordt de ruimte gebruikt? Een vraag die we stellen voordat het lichtplan wordt ontworpen. Dit restaurant heeft een flinke oppervlakte en heeft de wens om te kunnen schuiven met de tafelindeling, daarom hebben we er in de compositie van de decoratieve verlichting voor gekozen om deze hoger op te hangen. Zo horen ze bij de ruimte en niet specifiek bij een tafelsetting en blijft er altijd ruimte om te spelen met de indeling.

Dimbaar met DALI
De voorwaarde voor deze landelijke en huiselijke sfeer is dat de ruimte niet te overbelicht is. De lichttemperatuur is 2700K en dus sfeervol warm. Alle verlichting is aangesloten op DALI: Digital Addressable Lighting Interface. Een ‘slimme’ aansturing die we vaak toepassen in onze projecten. Gemakkelijk dimbaar waardoor het restaurant zowel overdag als ‘s avonds sfeervol aanvoelt. Lees meer over DALI in dit project.

Foto’s: Holly Klein Oonk Photography