Met pensioen

02-11-2021

Met pensioen: we nemen afscheid van Peter en Jac.

Na 9 en 21 jaar bij Utilicht te hebben gewerkt, gaan Peter en Jac met pensioen. Ze kijken ernaar uit om meer tijd vrij te kunnen maken voor familie, vrienden en hobby’s. Tegelijkertijd gaan ze het werk én de collega’s zeker missen. Een belangrijke verandering staat hen beiden te wachten.

Hoe kijk je terug op je tijd bij Utilicht?
Als voorman assemblage hield Peter zich vooral bezig met inkoop en de inrichting van de assemblage afdeling. Hij is vooral trots op de groei die de afdeling heeft doorgemaakt en zijn rol daarin: “Inmiddels werken we met 10 collega’s op de assemblage. De groei en doorontwikkeling van de afdeling heb ik in de afgelopen 9 jaar mede mogelijk mogen maken.”
Jac heeft maar liefst 21 jaar voor Utilicht gewerkt en toch was voor hem geen dag hetzelfde: “Ik ben op de verkoopafdeling gestart, maar al snel gewisseld naar de inkoopafdeling. De contacten met toeleveranciers en internationale omstandigheden hebben voortdurend een groot aanpassingsvermogen gevraagd. De meest recente uitdaging was het leveringsprobleem met grondstoffen en halffabricaten vanwege de coronapandemie waardoor de productie werd stilgelegd. Met veel plezier en voldoening hebben we uitdagingen steeds tot een goed resultaat weten te brengen. Daar kijk ik heel tevreden op terug.”

Wat ga je doen na je pensioen?
Peter verblijft de eerste maanden van zijn pensioen in Oostenrijk, alhoewel hij ook meer tijd wil besteden aan zijn vrijwilligerswerk bij de hockeyclub. Jac gaat meer uren besteden aan zijn grote hobby: miniatuur vrachtwagens bouwen. Maar Jac zal ook tijd vrij moeten maken voor zijn vier kleinkinderen die natuurlijk opa’s aandacht vragen.

Wat ga je missen?
Stoppen met werken na al die jaren zal hen beide niet direct heel gemakkelijk afgaan. Vooral het fijne dagelijkse contact met collega’s gaat gemist worden. En een nieuw ritme moet vorm krijgen. Maar met de plannen voor de eerste periode zit het dankzij hobby’s en familie zeker goed. Jac: “Ik heb gekozen voor een ‘harde exit’, nu werk ik nog fulltime en ik vind dat ritme wel prettig. Op 19 november is mijn allerlaatste werkdag. Aan het einde van het jaar stopt mijn vrouw ook met werken. Dan kunnen we samen genieten van ons pensioen.”

Wat vind je belangrijk in de laatste periode bij Utilicht?
Over de opvolging van hun taken en werkzaamheden zeggen zowel Peter als Jac dat het voor hen heel belangrijk is dat ze op een zo goed mogelijke manier overdragen. Peter: “Ik vind het erg fijn dat er in mei al een opvolger is gestart. We hebben nog maanden kunnen samenwerken en ik heb er alle vertrouwen in dat het goedkomt. Daardoor kan ik met een gerust hart van mijn pensioen gaan genieten.”

Utilicht bedankt Peter en Jac voor de jarenlange trouwe dienst en betrokkenheid.
“Geniet van jullie welverdiende pensioen!”