Ultieme vorm van teamwork

23-09-2021

Hoe de brand bij Utilicht zorgde voor een ultieme vorm van teamwork.

Utilicht staat nooit stil, zelfs niet wanneer een totaal onverwachte situatie zich voordoet. Op woensdag 14 juli werd Jelte Dirix (verantwoordelijk voor de assemblage/logistiek afdeling) al vroeg in de ochtend gebeld. Hij kreeg het onwerkelijke bericht dat er brand was in het pand van Utilicht. Binnen no time was hij, net als enkele andere collega’s op locatie. Jelte: “Ergens in het magazijn brandde het, maar het was zo heet dat de brandweer niet naar binnen kon. Om het vuur onder controle te krijgen hield de brandweer het pand zoveel mogelijk gesloten zodat er geen zuurstof bij de brand kon.” Pas na enkele uren was het mogelijk voor de brandweer om het pand te betreden en gericht te blussen.
In die uren zaten Jelte en directeur Robert niet stil. Een noodplan werd bedacht: “We moesten zo snel mogelijk een nieuw pand vinden zodat we onze assemblage en logistiek weer konden opstarten.” Die middag werd al een mogelijk nieuw pand bezocht, terwijl het sein brand meester nog niet eens gegeven was. Één dag na de brand, op donderdag, werd het pand gevonden dat geschikt is voor tijdelijke huisvesting van Utilicht. Allereerst om zo snel mogelijk de productie weer op te kunnen starten, daarna zouden de afdelingen in- en verkoop zich bij de andere collega’s voegen.

“Toen we de eerste keer naar binnen gingen nadat de brand geblust was, zakte de moed ons in de schoenen. Alles was verwoest; ons hele magazijn, onze assemblage afdeling én onze complete voorraad.” Ondanks de shock en het drama dat zich had voorgedaan werd er hard gewerkt om Utilicht weer te laten functioneren zoals klanten gewend zijn.

“Op woensdag was de brand, de maandag daarna stonden de Assemblage en Logistieke afdeling te popelen om het tijdelijke pand gebruiksklaar te maken. Ook ondernemers uit de omgeving waren zeer betrokken en steunden ons waar ze konden. Die saamhorigheid onder collega’s en ondernemers was heel bijzonder om mee te maken. We hadden samen maar één doel voor ogen: zo snel mogelijk ons werk weer oppakken.”
Precies één week na de brand werden de eerste bestellingen alweer de deur uitgedaan. Inmiddels is het tijdelijke pand helemaal ingericht en is Utilicht weer bereikbaar op één adres.