Over dit project

Sleegers Farm Equipment,
Someren

Sfeervolle verlichting voor gloednieuw kantoorpand agrarische leverancier.
Op een nieuwe locatie werd het gloednieuwe bedrijfspand inclusief magazijn van Sleegers Farm Equipment gebouwd. Natuurlijk hoort bij nieuwbouw ook een goed lichtplan. Berry Jacobs van Sleegers Farm Equipment: “Al in een vroeg stadium hebben we Utilicht betrokken bij de nieuwbouw. Licht is een vak apart. De expertise van Utilicht was voor ons heel waardevol en het eindresultaat is verbluffend.”

Het hele pand moest worden voorzien van uitgekiende verlichting, zowel praktisch als sfeervol. Elke ruimte is apart bekeken. Welk doel heeft de ruimte? Hoeveel daglicht is er? Welke verlichting heeft deze ruimte nodig? Hoe kan verlichting bijdragen aan een prettige sfeer?

Berry beaamt dat de verlichting sfeerbepalend is: “Goed licht kan de sfeer van een ruimte maken. Maar dat betekent ook dat verkeerde verlichting een ruimte niet tot zijn recht laat komen.”
Het idee om verlichting te maken van drinktorens voor kippen, werd met veel enthousiasme uitgevoerd door Utilicht. “Dit soort verrassend maatwerk zet de puntjes op de i van de verlichting. ”De drinktoren-lampen zijn nu echte eyecatchers boven de balie.

Bekijk alle foto's

Ook de buitenverlichting werd aangepakt door Utilicht. Berry: “We wilden graag dat de houten pilaren buiten mooi zouden worden uitgelicht. Utilicht gaf advies over het ontwerp en de mogelijkheden. En nu sluit ook de buitenverlichting aan bij ons nieuwe pand en de uitstraling die we voor ogen hadden.”

Over de samenwerking met Utilicht is Berry heel enthousiast: “Eigenlijk vond ik het jammer dat de nieuwbouw klaar was. Het was fantastisch om te doen. Ik heb heel prettig samengewerkt met Utilicht en het was ook gewoon leuk om de plannen en uitvoering met elkaar te delen. De persoonlijke samenwerking met voornamelijk Ruud heb ik tijdens het proces heel erg gewaardeerd. Er is goed meegedacht en vaak op een verrassende manier geadviseerd. Ook de uitvoering is zonder problemen én volledig volgens planning verlopen.”

“Als we de verlichting zelf hadden geregeld, dan had ons pand puur functionele verlichting gekregen. Dankzij de expertise en creativiteit van Utilicht genieten we nu van functionele verlichting die sfeervol én stijlvol is. En dat alles binnen budget.”

Foto’s: Angelique Huydts