Een kerk als kantoor

25-03-2020

Tijdens Pinksteren 2018 werd in deze relatief jonge kerk uit 1931 in Vianen (NB), de laatste dienst gehouden. Door teruglopend kerkbezoek en de daarbij horende financiële problemen werd de parochie genoodzaakt om de kerk te verkopen. Dat kwam voor Cobra Groeninzicht, een adviesbureau in groeninrichting, goed uit. Zij waren juist op zoek naar iets groters en het liefst geen doorsnee kantoorpand.

Cobra liet de kerk grondig verbouwen en ze riepen daarvoor, via hun installateur Elektrotechnisch Buro Nabuurs, de hulp in van Utilicht. Pierre Thielen maakte een lichtontwerp dat enthousiast ontvangen werd. We lieten ze zien dat sfeer, praktische toepasbaarheid en rekening houden met de omgeving heel goed in één lichtplan te vatten zijn.

Voor het prachtige interieur van de kerk-als-kantoor behield Cobra veel originele elementen, zoals de kerkbanken die bureaus werden en de knielbankjes die nu dienst doen als traptreden. De warme kleuren van het hout en de stenen in combinatie met de verlichting, maakten van dit project een juweel om naar te kijken en een genot om in te werken.

Bekijk het project