Archieven

Besparen

Lees het gehele artikel

Esthetisch passen de wandarmaturen bij het stadskantoor in ’s-Hertogenbosch nog perfect. Ze waren echter nog wel voorzien van 3x 150W ouderwetse energie slurpende gasontladingslampen en Pl-verlichting. Tijd voor wat verandering! In samenwerking met Breijer Elektrotechniek is er daarom voor gekozen om deze armaturen in onze werkplaats te voorzien van energiezuinige LED verlichting. Zonder ze weg te gooien, hebben we op deze manier het milieu bespaart op afval en zal ook de energierekening lager uitpakken.

Heeft u ook armaturen met oude techniek en zijn ze nog te mooi om weg te gooien?
Bel ons gerust en we maken ze weer als nieuw!

Een goede buur

Lees het gehele artikel

Beter een goede buur dan een verre vriend!

Je spreekt pas echt over een goede burenrelatie, als je overbuurman zelfs zijn pand afbreekt, om onze zichtbaarheid te verbeteren 😉

Een kerk als kantoor

Lees het gehele artikel

Tijdens Pinksteren 2018 werd in deze relatief jonge kerk uit 1931 in Vianen (NB), de laatste dienst gehouden. Door teruglopend kerkbezoek en de daarbij horende financiële problemen werd de parochie genoodzaakt om de kerk te verkopen. Dat kwam voor Cobra Groeninzicht, een adviesbureau in groeninrichting, goed uit. Zij waren juist op zoek naar iets groters en het liefst geen doorsnee kantoorpand.

Cobra liet de kerk grondig verbouwen en ze riepen daarvoor, via hun installateur Elektrotechnisch Buro Nabuurs, de hulp in van Utilicht. Pierre Thielen maakte een lichtontwerp dat enthousiast ontvangen werd. We lieten ze zien dat sfeer, praktische toepasbaarheid en rekening houden met de omgeving heel goed in één lichtplan te vatten zijn.

Voor het prachtige interieur van de kerk-als-kantoor behield Cobra veel originele elementen, zoals de kerkbanken die bureaus werden en de knielbankjes die nu dienst doen als traptreden. De warme kleuren van het hout en de stenen in combinatie met de verlichting, maakten van dit project een juweel om naar te kijken en een genot om in te werken.

Bekijk het project