Frank Verheggen is nu écht in dienst bij Utilicht

06-09-2018

Op een dag is Frank Verheggen het moe. Hij zegt tegen zijn werkcoach Karen Sengers: ‘Ik wil niet meer via Risse Groep werken. Ik wil écht in dienst bij Utilicht.’  Frank is dan al een tijd via Risse Groep gedetacheerd bij lichtgigant Utilicht. Frank verklaart zich nader: ‘Ik werk dan wel bij Utilicht, maar ik krijg toch iedere maand de loonstrook van Risse Groep in de brievenbus. Ik wil zo graag die loonstrook van Utilicht zelf ontvangen, zodat ik er helemaal bij hoor.’ Karen legt Franks idee voor aan zijn leidinggevende en de wens wordt besproken in het managementteam.

Drie keer top
En dan komt het verlossende antwoord: Frank krijgt een vast contract en is nu als begeleid werker in dienst van Utilicht. Frank: ‘Ik ben zo blij! Mijn wens is uitgekomen! Ik vind het drie keer top en ik heb flink gefeest. Mijn vriendin is rond hetzelfde moment geslaagd voor haar opleiding in de zorg. Dus dubbel feest.’ Ingrid Delissen adjunct-directeur en HR Manager van Utilicht zegt: ‘We gunnen het Frank heel erg. Hij doet ongelooflijk goed zijn best. En wat goed dat hij er zelf om heeft gevraagd. Nee heb je, ja kun je krijgen!’

Constant in ontwikkeling
Ook Franks directe leidinggevende Jelte Dirix is trots: ‘Ik ben super blij voor Frank! Hij is een medewerker die zich constant wil ontwikkelen. Ik kan hem alles vragen: zagen, assembleren, mee op service met een collega, heftruck rijden, noem maar op. Frank is een rustige jongen. Afhankelijk van met welk been hij uit bed is gestapt is hij grappig, vrolijk en druk. Ik plaag hem graag af en toe en dan krijg ik het drie keer zo hard terug!,’ lacht Jelte.

Voordelen voor werkgevers
Karen Sengers van Werk.Kom en Ingrid Delissen vinden dit weer een mooie uitkomst binnen de goede samenwerking tussen Utilicht en Werk.Kom. Karen blijft evengoed de werkcoach van Frank, want dat is een van de voordelen wanneer je iemand via Werk.Kom in dienst neemt. Een ander voordeel is dat de werkgever evengoed aanspraak maakt op loonkostensubsidie op basis van de loonwaarde van de medewerker. Karen: ‘En er is nog een voordeel wanneer een werkgever een kandidaat in (vaste) dienst neemt. De werkgever maakt aanspraak op een No Risk Polis. Wanneer de medewerker onverhoopt ziek wordt, betaalt het UWV de werkgever een Ziektewet-uitkering. Daardoor hoeft de werkgever dan een groot deel van het loon niet zelf te betalen!’

Zo ziet u maar, voordelen te over! En iedereen is blij: Frank Verheggen, Utilicht en Werk.Kom. Krijgt u ook zin om een kandidaat in dienst te nemen? Neem contact op met de werkcoach!