Nieuws

 

 

 

 

 

Feest bij Utilicht!

Geplaatst op 01-02-2018

 

Vandaag hebben wij twee nieuwe medewerkers verwelkomd: Daniëlle Schroijen en Suzanne Truijen. Zij komen beiden op onze verkoopafdeling te werken.
Een paar dagen geleden hadden we op onze productieafdeling Richard Kivits en Kristina Angeloska al feestelijk binnengehaald en in januari hadden we het er ook maar druk mee.
Toen begonnen Miel Koolen, Chento Didden, Iris Vostermans en Steve Cramers op de afdelingen Verkoop, Inkoop en CAD.
Wij zijn superblij met ze en wensen ze heel veel succes!

 

 

 

 

 

  


Grand Opening: Experience the new Inspirium

Geplaatst op 14-12-2017

 

Inspirium, een unieke formule op het gebied van gastvrijheid en interieur is feestelijk heropend. Utilicht is trotse partner in Inspirium Hospitality Work(s) in Breda, dat recentelijk volledig gerenoveerd werd. Inspirium is een 7000m² grote belevingswereld met 15 inspirerende partners op het gebied van interieur, techniek, equipment, dienstverlening en kennisevents. Synergie, inspiratie en beleving: daar draait het om in Inspirium. Geniet nog even met ons mee met de beelden van de feestelijke opening:

 


Knalfeest

Geplaatst op 31-10-2017

 

Utilicht bestaat dit jaar 31 jaar en we wilden een knalfeest. En we kregen ook een knalfeest; wat een party was dat, zeg! Het begon allemaal nog redelijk bescheiden: de gasten werden ontvangen op de rode loper, waarna ze ons mooie en toch ook wel bijzondere pand konden bezichtigen. Maar daarna gingen in het feestpaviljoen al gauw de voetjes van de vloer en kregen de cocktailmakers en barkeepers het druk. We zeggen het eerlijk: er zijn meer foto’s, maar what happened in Weert, stays in Weert ;-) !
 

 


De Lichtbundel

Geplaatst op 20-10-2017

 

Hij is uit! De LICHTBUNDEL van Utilicht The Light Club, met een bundeling van aansprekende projecten en een rode draad die draait om mensen, kwaliteit, meerwaarde, maatwerk, expertise, service en innovatie.

Lees hoe al deze zaken samenkomen bij Utilicht The Light Club en hoe onze klanten dat ervaren. Vraag de bundel vandaag nog aan.

 

 

 


America Today Maastricht

Geplaatst op 28-06-2017

 

Dat een winkel er gewoon heel gaaf uitziet na een opening of verbouwing, mag ook wel eens gezegd worden. America Today in Maastricht is echt een hele toffe winkel op een superlocatie; de hoek van de Grote Staat en het Vrijthof, midden in Maastricht!

Ook hier hebben we gebruikt gemaakt van onze Stail railstraler en dit keer ook de Norman 85 in de etalages op de eerste verdieping.
 
De combinatie van bakstenen muren, vintage meubels, moderne wandstellingen en goede verlichting heeft dit tot een mooi resultaat gemaakt!

 

 

 

 

 

 

 

 


De frietkar

Geplaatst op 22-06-2017

 

Wat doe je als je als bedrijf mooie opdrachten te vieren hebt? Dat kan vanalles zijn; bij Utilicht wordt er bijvoorbeeld opvallend vaak op Brabantse worstenbroodjes getrakteerd. Maar…, moeten de heren verkopers gedacht hebben, verandering van spijs doet eten, dus lieten zij op donderdag 22 juni een heuse frietkar aanrukken om het hele personeel mee te laten vieren. En dat het gesmaakt heeft, blijkt wel uit de enorme drukte en een compleet leeg gegeten kar!

 

 

 


Karizma Luce

Geplaatst op 15-06-2017

 

Utilicht is sinds kort trotse dealer van het merk Karizma Luce. Zij leveren hoogstaande LED-verlichting met Italiaanse allure, exclusief ontwikkeld voor de horeca en woningbouw.
In een omgeving waar gastvrijheid en persoonlijke ambiance de boventoon voeren, is goede verlichting doorslaggevend. Karizma Luce verrijkt ruimtes waar mensen genieten, werken en wonen. Led’s delight.
Karizma Luce

 

 

 


Buiten begint bij Bever

Geplaatst op 11-05-2017

 

De mooie winkels van Bever beginnen bij de verlichting van Utilicht! In de afgelopen weken leverden wij in korte tijd de vestigingen Alkmaar, Hengelo en Maastricht op en het resultaat mag er zijn.
De filialen zijn voorzien van een gootsysteem met LED-verlichting, dat zorgt voor de algemene basisverlichting, maar ook voor de accentverlichting, gericht op bijvoorbeeld mannequins.

Daarnaast is het verlichtingssysteem flexibel door het toevoegen van spots met een speciale adapter die op de goot past, waardoor op iedere willekeurige plek verlichting bijgeplaatst kan worden.
Zo heeft het filiaal in Hengelo een hoogte van 9 meter, waarbij Bever mooi gebruikt heeft gemaakt van deze hoogte door bergschilderingen op de wanden en een heus “schoenenplafond” met maar liefst 388 hangende schoenen. Alles eenvoudig uitgelicht door de flexibiliteit van het plaatsen van extra spots. Meer foto’s...

 


Maserati Driessen Eindhoven

Geplaatst op 17-02-2017

 

Zoals u inmiddels wel weet is voor Utilicht The Light Club geen uitdaging te hoog. Voor Maserati Driessen in Eindhoven hebben we een update van de verlichting verzorgd in samenwerking met Elektrotechnisch Bureau Synertech. En het resultaat mag er zijn: hoogwaardige LED-armaturen weggewerkt in het stucplafond en in koven geven de showroom een fraaie uitstraling.

Voor de algemene verlichting is de keuze gevallen op Magnum downlights voorzien van Osram LED-componenten, die bijdragen aan het sprankelende en weldadige interieurconcept. Meer foto’s...

Ook toe aan een lichttechnische update voor het hogere segment? Aarzel dan niet om The Light Club te vragen!

 


Hema Keulen

Geplaatst op 16-02-2017

 

HEMA heeft begin februari in Keulen haar eerste flagshipstore in Duitsland geopend. De winkel bevindt zich in de Hohe Straße, volgens de retailer de belangrijkste winkelstraat van de regio Noordrijn-Westfalen.

De winkel in Keulen telt zeshonderd vierkante meter en is daarmee één van de grootste internationale winkels van HEMA. Dit jaar wil de Nederlandse retailer nog minstens één ‘key city store’ openen in Duitsland. Vanaf 2018 wordt de expansie in Duitsland versneld.


In deze vestiging is het inmiddels vertrouwde internationale lichtconcept van Utilicht terug te vinden alsmede een maatwerkoplossing voor het fraaie atrium dat zich centraal in de winkel bevindt. Hiervoor hebben we gekozen voor een strak en minimaal opvallend systeem waarbij de aandacht zoveel mogelijk uit blijft gaan naar het glazen dak.


HEMA richt zich bij de uitbreiding op de zeven grootste steden in Duitsland, met naast Keulen ook Berlijn, München, Hamburg, Frankfurt, Stuttgart en Düsseldorf. Ze willen zich daarbij vooral ook richten op meerdere HEMA’s per stad.

 


En BAM! Dat was nummer elf!

Geplaatst op 14-02-2017

 

In een paar weken tijd hebben we 11 CoolCat (CC) en America Today (AT) winkels uitgericht. Binnen enkele uren de oude verlichting eruit en nieuwe speciale CC- en AT-spots erin. Uiteraard met LED. En dan niet met zomaar wat huis-tuin-en-keuken LED, maar met een samen met Osram ontwikkelde kleur LED, speciaal voor CoolCat en America Today.

 


 

Leaseconstructie

 

En weet je wat nou helemaal slim is? We bieden deze nieuwe verlichting aan met een leaseconstructie. In bijna alle winkels levert de nieuwe verlichting dan ook direct een kostenbesparing op. Uiteraard ga je behoorlijk minder energie verbruiken (en dus ook betalen), maar ook van de lage onderhoudskosten ga je gelukkig worden.
 
De leaseconstructie kent vele voordelen. In plaats van dat je de totale investering direct op je bankrekening in mindering ziet gaan (en je balanspositie laat ook een ietwat ander plaatje zien), mag je deze kosten gedurende 5 jaar maandelijks spreiden. Erg aantrekkelijk dus. En aan het einde van de leasetermijn mag je je eigenaar noemen van de verlichting (en die gaat echt nog wel langer mee)!
 
Wij zeggen: kom maar op met die winkels de komende maanden. Wij staan heen en weer te wippen op onze voeten en spugen nog eens in onze handen, want wij zijn klaar voor nog veel meer...!


Utilicht en Werk.Kom maken werk van sociaal ondernemen

Geplaatst op 13-02-2017

 

Utilicht biedt samen met Werk.Kom uit Weert kansen aan mensen die om wat voor reden dan ook een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Sinds oktober 2016 werkt er een aantal medewerkers die werden bemiddeld door Werk.Kom bij ons in de productie. We begonnen met één en nu zijn het er al vier. We zijn erg blij met ze en zij ook met ons! We hebben voor allemaal een plek gezocht die echt bij hem of haar past. Ze hebben een eigen taak en nemen daarnaast ook werk uit handen van onze specialistische medewerkers. Ze zijn volwaardige collega’s, kunnen lekker zichzelf zijn en ze voelen zich gelukkig helemaal thuis bij Utilicht.

 


Hunkemöller opent nieuwe flagship store in Maastricht

Geplaatst op 24-11-2016

 

Vandaag werd in Maastricht de nieuwe flagship store van het wereldwijde lingeriemerk Hunkemöller feestelijk geopend.

Voor het eerst werd daar, naast de reguliere verlichting die wij bij Hunkemöller leveren, het nieuwe concept voor paskamerverlichting van Utilicht toegepast. Deze innovatieve spiegels zorgen voor een prachtige belichting en in de experience paskamers ook nog eens voor een complete mood, waarbij niet alleen licht, maar ook geluid een rol speelt.

Utilicht is enorm trots op het prachtige resultaat in deze nieuwe Hunkemöller flagship store. Het is uniek concept dat zijn weerga niet kent in de retail en wij kijken erg uit naar het wereldwijd uitrollen ervan.

 


Topic

Geplaatst op 24-10-2016

 

Met gepaste trots kunnen we u melden dat op 12 september dit jaar het nieuwe hoofdkantoor van Topic is geopend. Dit project is tot stand gekomen door een origineel en smaakvol ontwerp in samenwerking met NBArchitecten.


Opvallend zijn het gebruik van de vele decoratieve verlichtingselementen in een kantooromgeving en de enorme lampenkappen boven de spreektafels. Meer foto’s...

 

 

Foto’s zijn ter beschikking gesteld door: www.tanjabouman.nl

 

Is uw interesse gewekt en heeft u ook behoefte aan een UTItransformatie? Neem dan contact op met een van onze lichtadviseurs.


That’s why I’m EAZI

Geplaatst op 18-10-2016

 

Het is nieuw, het is handig, het is alles wat je nodig hebt voor je project en het is vooral… EAZI.

In onze gloedjenieuwe EAZI-catalogus hebben we echt aan alles gedacht om het voor iedereen EAZI te maken: LED met korte levertijden, marktconforme prijzen, A–merken en dus ook A-kwaliteit. Echt waar, meer EAZI bestaat niet.

 

Vul vandaag nog voor opzienbarende ‘EAZI going’ armaturen het aanvraagformulier in of bel voor een afspraak met één van onze lichttechnische adviseurs, die onze documentatie graag aan u wil toelichten.


Coolcat Zwolle

Geplaatst op 17-10-2016

 


Hema Bussum

Geplaatst op 17-10-2016

 

De heropening van de filialen van HEMA in Bussum, Uithoorn, Vleuten en Zwijndrecht is bedoeld als aftrap voor een grootscheepse ombouwoperatie bij HEMA Nederland.


In Bussum is hierbij de verlichting ook compleet vervangen door onze LED-verlichting, die we in diverse voorgaande Hema-vestigingen al succesvol hebben toegepast.


Deze manier van verlichten is dezelfde als die in de buitenlandse winkels, echter nu vertaald naar een inbouwvariant, aangezien bijna alle vestigingen voorzien zijn van een systeemplafond. 
Als dit nieuwe concept aanslaat (wat moet blijken uit de omzet in de testwinkels), dan zal vanaf volgend jaar een begin worden gemaakt met de ombouw van alle winkels in de Benelux.


De nieuwe opzet is ruimtelijker, frisser en overzichtelijker. “HEMA was teveel een supermarkt geworden”, vindt Tjeerd Jegen, sinds vorig jaar de nieuwe CEO van HEMA. “We waren vooral bezig met vakken vullen. Nu hijsen we ons product op het podium. De winkel is niet meer volgepropt met aanbiedingsborden aan het plafond, zodat je ook de versafdeling achterin vanaf de ingang kunt zien”.

 


Wij zijn er in ieder geval van overtuigd dat onze verlichting hier ook een niet te onderschatten rol in speelt en zijn klaar voor de grote operatie! 


Skechers Rosada

Geplaatst op 30-09-2016

 


Magical Mystery Tour

Geplaatst op 21-09-2016

 

Sinds juli dit jaar is Utilicht als lid van een lokale bedrijvenvereniging ook aangesloten bij de overkoepelende organisatie “Stichting Parkmanagement Land van Weert & Cranendonck”.


Bij deze stichting zijn een groot aantal bedrijven aangesloten van verschillende industrieterreinen in Weert.


Zij organiseren een jaarlijks terugkerend evenement, de Magical Mystery Tour. Alle aangesloten bedrijven worden uitgenodigd voor een presentatie en rondleiding bij een drietal bedrijven. Zoals de naam van de tour al aangeeft, is van tevoren niet bekend welke drie bedrijven dat zijn.


Afgelopen 15 september was Utilicht één van deze gastbedrijven. Tussen ongeveer 4 en 6 ‘s middags ontvingen wij in ons bedrijf 3 groepen van in totaal ongeveer 70 ondernemers.

 

Onze directeur Robert Didden gaf een korte presentatie en leidde de groepen vervolgens rond in ons unieke pand.


Het bleek een groot succes; we hebben ontzettend veel complimenten gekregen, men was behoorlijk onder de indruk van ons bedrijf! Het bleek maar weer eens dat we zelf inmiddels gewend zijn aan de uitstraling en sfeer in ons bedrijf, maar dat buitenstaanders vaak niet weten wat ze zien!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Only for Men Lelystad

Geplaatst op 05-07-2016

 

Only for Men opende de deuren van een geheel nieuwe fashion outlet in Lelystad. De winkel, genaamd ‘Het Magazijn’, is de grootste mannenmode-outlet van Nederland met een oppervlakte van ruim 1200 vierkante meter.

Utilicht leverde LED spots op 3-fasenrail. Daarnaast zijn er door Utilicht speciale maatwerk hanglampen ontwikkeld en geproduceerd. Deze cilindervormige armaturen zijn uitgevoerd met Osram LED en hebben de door Only for Men gevraagde uitstraling van ‘ouderwetse’ TL-buizen.

 


Skechers Wijnegem België

Geplaatst op 04-07-2016

 

Nadat schoenenmerk Skechers al een tijd aan de weg aan het timmeren was binnen warenhuizen en speciaalzaken, hebben ze nu hun eerste mono brand store geopend in Shoppingcenter Wijnegem in België. Het is de eerste van 15 geplande winkels binnen de Benelux. In opdracht van Quality Brands Retail hebben we een lichtplan gemaakt voor de industriële uitstraling die bij het merk past. De stoere elementen van beton, baksteen en metaal worden in Wijnegem aangelicht door onze railstraler Odin.

 

 

 


Leonidas Zoetermeer

Geplaatst op 04-07-2016

 

Je kunt op allerlei manieren de vraag krijgen om een lichtplan te maken, maar dit was er toch wel eentje uit de categorie ‘erg bijzonder’.

Leonidas bleek namelijk te maken te hebben met verkleuring van de ó zo heerlijke witte bonbons onder invloed van de nieuw aangebrachte LED-verlichting, afkomstig van een bekende Nederlandse lichtfabrikant... Binnen een mum van tijd veranderde de kleur van roomwit naar spierwit en zelfs de smaak scheen er door te veranderen. Iets wat een goede chocolatier natuurlijk niet wil hebben.
Na grondig onderzoek en buikpijn (van alle chocolade) wezen de testen uit dat de betreffende bonbons sowieso gevoelig zijn voor licht, maar dan vooral bij de kleur blauw uit het spectrum. Na meerdere proefopstellingen zijn we tot een oplossing gekomen waarbij we gebruik hebben gemaakt van een FoodWarm LED module met een minimum aan blauw in het spectrum en waarbij we het directe lichtaandeel op de bewuste bonbons hebben vermeden. Resultaat is een zeer tevreden klant en geen verkleurde bonbons meer! De volgende aanvragen voor twee nieuw te bouwen Leonidas-winkels zijn hierdoor alweer bij ons binnen gekomen. Zo zie je maar weer wat een beetje research kan doen.


Hema Valkenburg

Geplaatst op 01-07-2016

 

De eerste compleet door Utilicht verlichte HEMA franchisewinkel van Nederland!
We waren natuurlijk al een tijdje op stoom in het buitenland voor wat betreft HEMA, maar ook in ons eigen land is de Light Club-trein nu op gang gekomen.

Valkenburg mocht hierbij de spits afbijten en is qua verlichtingsplan gebaseerd op het plan uit de HINT-formule (HINT staat voor HEMA International), echter nu in een inbouwvariant.
Het resultaat is een frisse en helder verlichte winkel die niet alleen qua verlichting op de schop is gegaan, maar waarbij ook het gehele interieur is aangepakt.

Er zijn al diverse andere franchisenemers gaan kijken en Wageningen is de volgende HEMA-vestiging die erg graag met deze verlichting wil gaan werken. Deze winkel wordt zelfs volgende maand al door ons opgeleverd.

We zijn dus goed op weg en gaan er vanuit dat er nog veel van deze winkels mogen volgen! HEMA telt 600 winkels in Nederland, dus we hebben er nog een paar te gaan.
 


Piet Klerkx Waalwijk – Design-afdeling

Geplaatst op 01-07-2016

 

Om een industriële look aan de Design-afdeling te geven bij Piet Klerkx in Waalwijk, wilde men een zwarte kabelgoot toepassen. Hierin is een basisverlichting van de Liner Two 2x3000lm in de kleur 2700K aangebracht.

De extra uit te lichten meubels, cq. aandachtspunten, worden aangelicht met de Stail spot die voorzien is van een speciale beugel, zodat deze op de zwarte kabelgoot kan worden aangehaakt en aangesloten. Naast de basisverlichting geeft dit een extra flexibiliteit voor het verschuiven van meubelopstellingen.

 


Nieuw contract met Hunkemöller

Geplaatst op 22-04-2016

 

Het is een drukke week geweest voor ons. Naast de twee pilotwinkels van Van Dalen en Skechers, tekenden we deze week op de valreep ook nog het nieuwe contract met Hunkemöller. Voor 250 winkels wereldwijd gaan we het lichtontwerp maken en de armaturen leveren; natuurlijk gebruik makend van de laatste ontwikkelingen en technieken op het gebied van LED. Wij zijn heel blij met deze expansie van Hunkemöller en het vertrouwen dat zij wederom in ons gesteld hebben!

 

 


The Fashion Gallery Schiphol

Geplaatst op 12-04-2016

 

Onlangs hebben we een prestigieus project opgeleverd op Schiphol. The Fashion Gallery, waar mensen na de douane tax free kunnen shoppen, is een gloednieuwe winkel met modemerken als Boss, Missoni, Michael Kors en Longchamp. In opdracht van Schiphol en in overleg met de architect hebben we een uitgekiend lichtplan bedacht waar heel kritisch naar de plaats van de verlichting is gekeken. Het resultaat is een vernieuwend concept voor een high end boetiek.

 

 


Vogel’s in Eindhoven

Geplaatst op 04-04-2016

 

Vogel’s, wie kent de naam nou niet?
 
Al meer dan 40 jaar staat Vogel’s wereldwijd bekend om zijn reeks bevestigingsoplossingen voor LCD-, plasma- en LED-schermen, audiovisuele apparatuur en tablets voor verschillende ruimten in huis. In samenwerking met Best Architecten, Artebo Bouwmanagement en Synertech was het een grote eer om het onderkomen van Vogel’s in Eindhoven om te bouwen naar een totaal vernieuwd “nest” waarbij we alles uit de kast hebben gehaald om ook hier weer een mooi visitekaartje achter te laten. In dit project komt alles aan bod; van toonzaal tot kantoren en van loungeruimte tot bedrijfsrestaurant.

  


Hunkemöller Flagship Oberhausen

Geplaatst op 31-03-2016

 


Utilicht tekent overeenkomst met HEMA Internationaal

Geplaatst op 23-03-2016

 

HEMA gaat de komende jaren haar uiterst succesvolle internationale formule verder uitbreiden en heeft Utilicht daarbij gekozen als verlichtingspartner. Wilfred Dekker van HEMA Internationaal en Robert Didden van Utilicht tekenden daarvoor deze week een meerjarige overeenkomst.
Elke week bezoeken zo’n zes miljoen mensen de meer dan 700 winkels van HEMA in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Groot-Brittannië.

Wij kijken uit naar een fijne en succesvolle samenwerking met HEMA. Uiteraard zullen wij desgevraagd de Nederlandse vestigingen en franchisenemers van HEMA ook van deskundig LED-advies voorzien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


2theloo Shell Berchem Luxemburg

Geplaatst op 21-03-2016

 

Dit tankstation is het grootste ter wereld met gemiddeld zo’n 9000 tankende bezoekers en 5000 shopbezoekers per dag. Het station wordt dagelijks door zo’n 30 tankwagens voorzien van brandstof. Dit komt neer op een kleine 300 miljoen! liter per jaar. 2theloo heeft hier een enorm gloednieuw toiletgedeelte gebouwd voorzien van 38 toiletten, 14 urinoirs, 7 douches en een familyroom. Volledig verlicht door Utilicht en voorzien van zeer hoge kwaliteit LED verlichting.

 


America Today Brugge en Utrecht

Geplaatst op 23-02-2016

 

Beide winkels zijn voorzien van een nieuwe LED railstraler, die Utilicht in samenwerking met America Today heeft ontwikkeld. Met deze nieuwe verlichting is er meer sfeer in de winkel en worden de highlights aan de wanden en in de rekken extra goed uitgelicht.
Het interieur, de kleding en de opstellingen maken, samen met de juist gepositioneerde verlichting, het plaatje helemaal compleet.

 


BMW Keram

Geplaatst op 22-12-2015

 

Prachtige, gloednieuwe showroom waar de door Utilicht zelf bedachte en uitgevoerd LED-kokers de grote aandachtstrekker zijn.

 

 


Handyman XL Den Bosch

Geplaatst op 22-12-2015


Je hebt Handyman’s en Handyman’s, maar nu is er ook een extra grote Handyman! Voor nog meer handigheid werd eind november in winkelcentrum Helftheuvelpassage in Den Bosch de pilotstore Handyman XL geopend. Bij hun herpositionering hoorde ook een nieuw lichtplan, dat eerder al door Utilicht was uitgevoerd bij Handyman Gorinchem en Purmerend. Met dit nieuwe verlichtingsconcept waarin de Frost railstraler en de Nea Deep Round inbouwdownlight de hoofdrol spelen, is Handyman weer helemaal bij de tijd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


We zijn verhuisd!

Geplaatst op 22-12-2015

 

Het is gebeurd! We zijn verhuisd! Na een supersnelle, Formule 1-waardige verhuizing op donderdag 12 november, konden we de alom gevreesde vrijdag de 13e met z’n allen al inluiden in ons nieuwe pand. En we kunnen melden dat we die eerste dag vrijwel ongeschonden zijn doorgekomen. Maar what happened in Weert tijdens de borrel aan het eind van de middag, stays in Weert…

Inmiddels zijn we zo’n vijf weken verder en heeft iedereen zijn plaats gevonden. Zo vinden we mensen terug in het café, of aan het biljart dat op de binnendienst staat. Zijn ze niet daar, dan zitten ze wel in de reprocontainer, in de caravan of staan ze de verse bonen bij de koffiemachine op te snuiven. En oh ja, je vind ze ook op hun werkplek. De ruimte die we hier hebben, is een verademing. Er is letterlijk meer ruimte voor overleg en alle verschillende disciplines zitten nu bij elkaar. Dat maakt de lijnen korter en de efficiëntie groter.

Er moet nog een aantal punten op een aantal i’s gezet worden (zo moeten we nog ergens een bedrijf zien te vinden voor wat verlichting hier en daar…), maar al met al zijn we al behoorlijk gesetteld en kunnen we fris en fruitig 2016 in!
 


Opel Driessen Eindhoven

Geplaatst op 22-12-2015

 

Bij Opel Driessen in Eindhoven keken ze hun ogen uit bij de oplevering van de nieuw verlichte showroom. “Het lijkt wel of de zon binnen schijnt”, was een veelgehoorde opmerking. Want dat LED dit effect zou geven? Nee, dat hadden ze niet verwacht. Door de mooie gelijkmatigheid van het licht stralen de auto’s als nooit tevoren!

 


Ligne Sittard

Geplaatst op 21-12-2015

 

Sittard krijgt met Ligne een nieuw kloppend hart. Met een 5000m² grote bibliotheek die dankzij Utilicht qua verlichting ook helemaal klopt. Samen met Nelissen Adviseurs uit Eindhoven en Homij Technische Installaties uit Ittervoort hebben we een plan uitgedacht dat past bij een modern gebouw waar zowel de digibeet als de online junkie zich helemaal thuis zal voelen.

 

 


Follow the lights

Geplaatst op 06-11-2015

 

Utilicht gaat verhuizen! Het was voor ons het bekende fenomeen van oorzaak en gevolg: succes te groot → jasje te klein. De productie van onze eigen LED-armaturen is in zo’n hard tempo gegroeid dat we dus op zoek moesten naar een nieuwe jas.
 
En die nieuwe jas is een pand aan de Straevenweg in Weert geworden. Onze magazijn- en productiemedewerkers hebben sinds afgelopen juli al proefgedraaid en zij hebben al snel hun oké-stempel gegeven. Dus na een lik verf, het plakken van een psychedelisch behangetje en het naar binnen takelen van een paar robuuste zeecontainers, mag het kantoorpersoneel ook in Weert aan de slag.
 
Onze adresgegevens zijn vanaf maandag 16 november 2015:
 
Utilicht BV
Straevenweg 11
6001 SH  Weert
 
Nieuwsgierig naar onze nieuwe lokatie? Dat kunnen we ons helemaal voorstellen. U bent dan ook van harte welkom!


The Light Club

Geplaatst op 09-10-2015


Bij ons in Brabant zingen we wel eens: “We hebben een clubke opgericht…” (gevolgd door iets wat we hieronder slechts in kleine letters nog even zullen herhalen*). En op de valreep vóór onze verhuizing naar Limburg (want daar hebben ze vast weer andere clubliederen) hebben we bij Utilicht inderdaad een nieuwe club opgericht. En wel een zeer exclusieve ook nog, The Light Club.

The Light Club staat voor prachtig design, mooie lijnen, superieur licht, een prettige prijs en ook voor gewoon wow! Laat u inspireren voor uw volgende projecten en vraag bij ons snel de documentatie van The Light Club aan, oftewel “join the club”! meer info...
 

* voor mensen met een lillik gezicht, ge bent d’r bij, ge bent d’r bij!


Het begint ergens op te lijken

Geplaatst op 07-10-2015


Ons nieuwe pand in Weert verandert momenteel met de dag. Een dag niet geweest, is de volgende dag verdwalen, bij wijze van spreken. In megakorte tijd is een lege hal aan het veranderen in een supertof kantoor. Nu begrijpen we eindelijk zelf ook een beetje alle ideeën die we al die tijd al in ons hoofd hadden zitten, want het wordt nu echt zichtbaar!

 

Metershoge wanden, containers (ja, zeecontainers), lege vloeren waar ineens kantoorruimtes verrezen zijn, de contouren van de showroom; we kunnen ons er ineens een voorstelling bij maken. Daarnaast zijn we inmiddels volledig thuis in interieurinrichting; vertel ons niks over stofjes, behangetjes en vloerbekleding. Maar sta straks in het nieuwe pand niet verbaasd te kijken als u vloerbekleding aan de wand aantreft, of behang op de vloer. Daar zijn we nog niet helemaal uit!
 

 

 


De Broodzaak op Utrecht Centraal Station

Geplaatst op 07-10-2015

 

Voor NS Retail hebben we naast veel van hun andere formules ook De Broodzaak al een tijd in onze portefeuille. Inmiddels is voor De Broodzaak een nieuw concept bedacht, dat we onlangs op Utrecht Centraal hebben opgeleverd. Hier hebben we gewerkt met speciale FoodWarm LED’s, waarbij etenswaren optimaal worden verlicht, wat zorgt voor een prettige en smakelijke presentatie.

 

 

 

 

 


Gezondheidscentrum Forum, Tilburg

Geplaatst op 07-10-2015

 

Ook in Tilburg hebben de gebruikers van het Gezondheidscentrum Forum in stadsdeel de Reeshof gekozen voor een verlichtingsontwerp van Utilicht. Tijdens de oplevering hebben de gebruikers enthousiast gereageerd op het totale resultaat. Met onze LED-oplossing zijn we volledig tegemoet kunnen komen aan de financiële wens van de gebruiker. Het ontwerp is tot stand gekomen in samenspraak met Architectenbureau Cor Mastenbroek uit Berkel-Enschot en installateur Van Woesik Elektro uit Vught.
 
Gebruiker Bas van Leijsen van Fysiotherapie Tilburg heeft al laten weten een vervolgtraject te willen starten met Utilicht voor renovatie van één van zijn overige vestigingen. 


H&B Benelux

Geplaatst op 07-10-2015


Met gepaste trots kunnen we u melden dat de directie van Holland & Barrett gekozen heeft voor LED-verlichting van Utilicht. De in Nederland zeer bekende retailformule De Tuinen, is al sinds 2003 onderdeel van Holland & Barrett en gaat in de komende tijd deze naam ook overnemen.

Een uitvoerig traject waarin diverse lichtoplossingen in de praktijk de revue gepasseerd zijn, gingen vooraf aan de opdracht. Utilicht heeft hierbij bewezen een betrouwbaar en technisch hoogwaardig lichtplan volgens de wensen van de H&B-directie te kunnen opleveren.
Uiteindelijk heeft dit alles geresulteerd in een opdracht voor verbouwingen van enkele honderden H&B-vestigingen in de Benelux voor de komende 3 jaar. Met name onze technische expertise en het indrukwekkende lichtbeeld van de voorgestelde armaturen gaven hierbij de doorslag.
In de Holland & Barrett-vestiging in winkelcentrum WoensXL in Eindhoven is het prachtige resultaat reeds te bewonderen.
 

 


CoolCat Enschede opgeleverd

Geplaatst op 07-04-2015

 

 


Vernieuwde website Inspirium Hospitality Mall

Geplaatst op 11-03-2015


Als trotse partner van Inspirium Hospitality Mall, kunnen wij u melden dat vandaag de totaal vernieuwde website live is gegaan! Er is hard gewerkt aan een meer dynamische en informatieve website, waarop de gezamenlijke partners van Inspirium zich uitgebreid presenteren. Wij heten u van harte welkom op www.inspirium.nl. Bent nu nog niet eerder in het Inspirium geweest? Neem dan gerust vast een kijkje vanuit uw luie stoel, dankzij de interactieve 360º panoramatour op de homepagina!Dynamische verlichting

Geplaatst op 23-01-2015

 

Ook in de Kalverstraat in Amsterdam schittert de etalage van Hunkemöller als nooit tevoren door de dynamische accentverlichting van Invisua, geleverd door Utilicht.

 

 


Hunkemöller Flagship Store Düsseldorf Innovaties

Geplaatst op 20-11-2014

 

 


Flagshipstore Hunkemöller Düsseldorf

Geplaatst op 18-09-2014

 

Op donderdag 11 september opende Hunkemöller haar eerste flagshipstore in Duitsland, aan de Flingerstrasse in Düsseldorf. Met een aantal exclusieve innovaties op het gebied van presentatie en interactiviteit, is deze winkel het neusje van de zalm. En niet in de minste plaats vanwege het in Europa unieke lichtplan, compleet ontworpen en geleverd door Utilicht. De volledige engineering en uitvoering van de etalage-, paskamer- en algemene verlichting lag bij Utilicht, waarbij we met het ingenieuze LED-systeem in de etalage geholpen zijn door de zeer deskundige specialisten van Invisua uit Geldrop.

 

 

Deze dynamische etalageverlichting van Invisua biedt oneindige mogelijkheden; het is vrij instelbaar en kan naast alle lichttemperaturen ook alle lichtkleuren aan. Het is zeer breed programmeerbaar en er schuilt een indrukwekkend staaltje techniek achter. Het resultaat is een etalage die bijna lijkt te bewegen en een zeer dynamische uitstraling heeft.

 

 

Voor de ‘experience’-verlichting in één van de paskamers (waarbij de klant zelf bepaalt in welk licht en in welke sfeer zij haar lingerie of badkleding past) tekende onze eigen LED-specialist. Hij creëerde in nauw overleg met Hunkemöller een instelbaar LED-systeem, waarbij natuurlijk ook hier lichttemperatuur en lichtkleur een hele belangrijke rol spelen.

Wij zijn supertrots op het resultaat en kijken tevens terug op een mooie samenwerking met de specialisten van Invisua. Ook Hunkemöller is zeer verguld met haar eerste flagshipstore in Duitsland. Voor een mooie indruk van de winkel, klikt u hier.

 

 

Hunkemöller 

Hunkemöller opent eerste flagship store in Duitsland

 


Een evenwichtig verlichtingsplan voor het welzijn van bewoners

Geplaatst op 29-07-2014

 

Door de ruime kennis en ervaring die Utilicht heeft opgedaan met grote woonzorgprojecten, werd onze expertise gevraagd om voor woonzorgcentrum Landrijt tot een evenwichtig lichtplan te komen, waarbij het welzijn van de bewoners, gebruiksgemak, levensduur en milieu centraal stonden.

 

Het plan kwam tot stand door een intensieve samenwerking van Utilicht met het bouwmanagement van de Archipel Zorggroep en overleg met de gebruikers. Het is niet onze eerste samenwerking met de Archipel Zorggroep. Met hen hebben we eerder woonzorgcentrum Kanidas in Best en lokatie Zuiderpark Gagelbosch in Eindhoven uitgevoerd. In het concept voor de Landrijt, wat 9 verdiepingen telt, hebben we gekozen voor LED-verlichting in de verkeersruimten en comfortabele indirecte verlichting in de diverse gebruikersruimten.

 

We zijn er trots op om onderdeel te zijn geweest van de totstandkoming van een van de grootste zorgprojecten in de regio Eindhoven, maar we zijn vooral trots op het resultaat. Meer foto’s...

 

 

 

 

 

 


Vitaminstore Arnhem volledig met LED-verlichting

Geplaatst op 29-07-2014

 

 


Flagshipstore Hunkemöller Antwerpen

Geplaatst op 03-04-2014

 

Hunkemöllers grootste flagship store in Europa is geopend op de Meir in Antwerpen. Het nieuwe pand telt 500 vierkante meter waar Hunkemöller een compleet nieuwe winkelervaring heeft weten te creëren, met een uniek belevingsconcept. Utilicht tekende voor de algemene verlichting, met kardanische inbouwspots voorzien van Philips LED-componenten. Meer foto’s...

 


CoolCat gebruikt Osram PrevaLED

Geplaatst op 03-04-2014

 

Omdat ook CoolCat zoveel mogelijk duurzaam wil ondernemen, ging het met Utilicht in gesprek over nieuwe LED-verlichting in hun winkels. De belangrijkste voorwaarde voor CoolCat was dat de lichtopbrengst, de kleurechtheid en de sfeer van LED minimaal gelijk moesten zijn aan de gasontladingsarmaturen die ze op dat moment in hun winkels toepasten.

Met behulp van kledingrekken en kleding van CoolCat richtten wij in onze eigen showroom een winkelwand in,  waar met een proefopstelling verschillende merken LED-typen en -kleuren getest werden in het bijzijn van een vertegenwoordiging van CoolCat. Hieruit werd de PrevaLED Core van Osram gekozen. Na verdere experimenten met diverse lichtsterktes en lichtbundels, kwam het tot een lichtconcept waarbij voldaan werd aan de voorwaarden van CoolCat en waar de sfeer en lichtechtheid gewaarborgd waren.

Wij beheersen het LED-specialisme tot in de puntjes en hebben zelfs in samenwerking met Osram een eigen armaturenlijn ontwikkeld speciaal voor toepassing in combinatie met de PrevaLED Core.

Opdrachtgever CoolCat is zeer tevreden met het resultaat en zijn blij dat ze de stap van gasontlading naar LED gezet hebben. Zo hebben ze, zonder enige meerinvestering, een kostenreductie van meer dan 50% weten te bewerkstelligen. Ook het ‘probleem’ van lichtbronnen vervangen, is hiermee voorbij. 

 

 


Automobielbedrijf Keram Maastricht-Airport volledig met LED-verlichting

Geplaatst op 22-11-2013

 

De eerste showroom van BMW (volgens nieuw concept met BMW i3) en Mini in Nederland is volledig uitgevoerd met LED-verlichting bij Automobielbedrijf Keram te Maastricht-Airport. Utilicht heeft In samenwerking met de architect speciale verlichting ontwikkeld. Meer foto’s...

 


Hunkemöller

Geplaatst op 23-10-2013

 

Winkelketen Hunkemöller gaat de komende drie jaar, nationaal en internationaal, 175 winkels verbouwen. Wij zijn er trots op dat Utilicht partner is in deze grote operatie en dat wij deze winkels volledig mogen gaan voorzien van LED.

 

 

Hunkemöller Amsterdam

Hunkemöller opent winkel met nieuw sexy concept in Amsterdam.

 

 

 


Licht in de ouderenzorg

Geplaatst op 23-10-2013

 

Uit diverse onderzoeken blijkt dat de juiste verlichting in ouderenhuisvesting een positief effect heeft op de kwaliteit van leven van ouderen. Juiste verlichting heft namelijk voor een groot deel de visuele beperkingen op waar wij allemaal bij het ouder worden mee te maken krijgen. Beter licht leidt daarbij tot een hogere kwaliteit van leven.

Verlichtingsplannen in woonzorginstellingen moeten geschikt worden gemaakt voor ouderen. Dat geldt in het bijzonder voor de verlichtingssterkte, de beperking van de verblinding en de kleurweergave. De Stichting Knooppunt Innovatie Elektrotechniek Nederland (KIEN) doet een aantal algemene aanbevelingen, waaronder die van biologisch werkzame verlichting, oftewel dynamische verlichting. Voor een werkzaam biologisch effect  moet het spectrum vergelijkbaar zijn met daglicht en voldoende blauw licht bevatten. Dit wordt door mensen als aangenaam ervaren.

Bij biologisch werkzame verlichting variëren de verlichtingssterkte en de kleurtemperatuur van het daglicht dynamisch van zonsopgang tot zonsondergang. In de loop van een dag veranderen de invalshoek, het aandeel van het directe en indirecte licht, de lichtkleur en helderheid.

 

Dynamische verlichting is verlichting waarbij zowel de intensiteit als de kleurtemperatuur softwarematig regelbaar is. Dat leidt tot verbetering van de visuele en niet-visuele conditie van ouderen. Bij het goed toepassen van dynamische verlichting kan met een zeer hoge verlichtingssterkte respectievelijk luminantie een positieve biologische uitwerking voor het goed functioneren van de biologische klok worden bereikt. Ook wordt hierdoor een goede kleurweergave door een gelijkmatige verlichting met een breed gelijkmatig spectrum bereikt.

Verschillende ruimtes in een woonzorginstelling vragen ook om een verschillende aanpak van dynamische verlichting. Bij toegangszones is het bijvoorbeeld van belang dat deze zone een prettig gezicht krijgt en dat in de overgangszone van buiten naar binnen zo min mogelijk visuele aanpassingsproblemen ervaren worden. Voor een multifunctionele verblijfsruimte is het aan te bevelen dat de verlichting in zones uitgevoerd kan worden en dat het regelbaar is, zodat niet alleen de lichtsterkte maar ook de lichtkleur individueel aan te passen is. In een slaapkamer speelt weer mee dat er zo min mogelijk blauw licht aanwezig moet zijn, om het slaapritme te stimuleren.

Voor het maken van een goed verlichtingsplan voor ouderenhuisvesting is een daarom een gedegen projectaanpak noodzakelijk. Nu ontbreekt het nog aan normen voor verlichting specifiek voor ouderen en gaat het in de communicatie tijdens de installatie vaak nog mis. Hier ligt een kans voor de gespecialiseerde lichttechnisch adviseurs en –installateurs. Utilicht onderschrijft dan ook van harte de aanbevelingen die Stichting KIEN doet, in samenwerking met Uneto-Vni en de Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde (NSVV).

Bron: Brochure “Goed licht voor ouderen, aanbeveling voor de verlichting in ouderenhuisvesting” van Stichting KIEN, september 2013


America Today opent z’n deuren in de Bubble in Eindhoven

Geplaatst op 03-04-2013

 

De markante Blob in de Eindhovense binnenstad heeft er een zusje bij. America Today is de trotse huurder van de Bubble en opende op donderdag 28 maart z’n deuren. De Bubble heeft drie etages waarvan één ondergronds. Utilicht heeft de hele winkel uitgerust met Eye Spot-stralers, voorzien van Philips Fortimo LED. Naast dat dit de meest duurzame oplosssing is, geeft Utilicht ook nog eens zeven jaar garantie op de armaturen, omdat ze onder het Utilicht Garantie Plan (UGP) vallen. America Today kan hiermee rekenen op zeven jaar geen onderhouds- en/of vervangingskosten. Wilt u meer weten over het UGP of over onze andere LED-armaturen speciaal voor retailtoepassingen, belt u dan gerust: 040 – 2 90 20 50.